Tänään leivottiin Maku-lehden appelsiini-mascarpone-maustakakkua. Tulos oli tosi maittava ja kakun tekeminen oli helppoa ja nopeaa. Ainoastaan appelsiini fileointi oli uutta, mutta sujui hyvin. Miehen syntymäpäivää vietetään 21. joulukuuta ja silloin täytyy joku kakku tehdä, mutta sitä varten on jo valituna toinen ohje. Siitä myöhemmin :)
Tässä meidän käyttämämme ohje tämän päivän kakkuun:
Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1/2 dl siirappia (70g)
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1 tl leivinjauhetta
1 rs (70 g) sokeroituja appelsiinikuoripaloja
1 rkl appelsiinikuoriraastetta
1 dl fariinisokeria
1/2 dl siirappia (70g)
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1 tl leivinjauhetta
1 rs (70 g) sokeroituja appelsiinikuoripaloja
1 rkl appelsiinikuoriraastetta
Kuorrutus:
2 keltuaista
3/4 dl tomusokeria
250 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
1 tl appelsiinikuoriraastetta
2 keltuaista
3/4 dl tomusokeria
250 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
1 tl appelsiinikuoriraastetta
Kostutus:
1 appelsiinin mehu (1 3/4 dl)
Väliin ja pinnalle:
2 appelsiinia
2 appelsiinia
Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone tai tuorejuusto edelleen vatkaten. Mausta seos appelsiininkuoriraasteella.
Jaa kakkulevy pitkittäin kahteen osaan ja kostuta palat appelsiinimehulla. Leikkaa kuoritut appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Levitä puolet tuorejuustotäytteestä ja appelsiinilohkoista kakkulevylle, paina toinen levy päälle ja peitä pinta kuorrutuksella. Koristele lopuilla appelsiinilohkoilla. Anna kakun maustua muutamia tunteja ennen tarjoilua.
Jo ohje saa veden herahtamaan kielelle!
VastaaPoistaKyllä vaan ja oikein hyvää oli. Parani vain seuraavaksi päiväksi!
VastaaPoistaOnpas hieno! :)
VastaaPoista