maanantai 7. joulukuuta 2009

7. luukku - appelsiini-mascarpone-maustekakku

Tänään leivottiin Maku-lehden appelsiini-mascarpone-maustakakkua. Tulos oli tosi maittava ja kakun tekeminen oli helppoa ja nopeaa. Ainoastaan appelsiini fileointi oli uutta, mutta sujui hyvin. Miehen syntymäpäivää vietetään 21. joulukuuta ja silloin täytyy joku kakku tehdä, mutta sitä varten on jo valituna toinen ohje. Siitä myöhemmin :)

Tässä meidän käyttämämme ohje tämän päivän kakkuun:
 
Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1/2 dl siirappia (70g)
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1 tl leivinjauhetta
1 rs (70 g) sokeroituja appelsiinikuoripaloja
1 rkl appelsiinikuoriraastetta
 
 
Kuorrutus:
2 keltuaista
3/4 dl tomusokeria
250 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
1 tl appelsiinikuoriraastetta 

 
Kostutus: 
1 appelsiinin mehu (1 3/4 dl)
 
Väliin ja pinnalle:
2 appelsiinia

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa pehmeä rasva, fariinisokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhot, mausteet ja appelsiinikuoripalat keskenään. Lisää vaahtoon jauhoseos, sekä hyvin pestystä appelsiinista raastettu kuori. Kaada taikina leivinpaperoituun 25x35 cm:n uunivuokaan. Paista noin 25 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone tai tuorejuusto edelleen vatkaten. Mausta seos appelsiininkuoriraasteella.

Jaa kakkulevy pitkittäin kahteen osaan ja kostuta palat appelsiinimehulla. Leikkaa kuoritut appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Levitä puolet tuorejuustotäytteestä ja appelsiinilohkoista kakkulevylle, paina toinen levy päälle ja peitä pinta kuorrutuksella. Koristele lopuilla appelsiinilohkoilla. Anna kakun maustua muutamia tunteja ennen tarjoilua.



3 kommenttia: