keskiviikko 16. joulukuuta 2009

16. luukku - jouluiset juomat

Jouluisista juomista ensimmäisenä mieleen tulee glögit, joista tykkään tosi paljon - alkoholilla tai ilman. Lisäkkeenä käytän mantelilastuja, en lainkaan rusinoita.

Marraskuussa avasin viime vuonna työpaikalta saadun Alkon Tähtiglögin. Maku ei ollut aivan minun mieleeni ja alkoholia ihan liikaa, mutta veden kanssa sekoitettuna tuli juotua loppuun.Ruokakaupan tuotteista kokemusta on Marlin ja Vipin glögeistä, joista halvempi vei voiton. Vipin glögi oli hintaansa nähden todella hyvää, vaikkakin muut sanoivat sitä mehumaiseksi.

 

Alkoholia jos tykkää glögiin lisätä mielestäni paras vaihtoehto on kirkas viina. Punaviini tekee glögistä hieman liian mausteista ja vahvan makuista.

Viime viikolla testattiin myös Valion vaaleaa glögiä, joka ei maistunut alkuunkaan.

Jouluista makua löytyy myös oluissa ja siidereissä, joista ensimmäisestä ei ole lainkaan kokemusta, sillä olutta en juo. Siidereissä ehdoton suosikkini on Olvin glögin makuinen omenasiideri. Glögi maistuu kivasti ja väriltäänkin siideri on punaista.

Onko kenelläkään muuten kokemusta munatotista? Käsittääkseni tämä juoma jakaa mielipiteitä, mutta silti tekisi mieli joskus kokeilla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti