lauantai 19. joulukuuta 2009

19. luukku - jouluisia elokuvia, osa 2

Tässäpä sitten jouluisten elokuvien toinen ja viimeinen sarja.  Katsoimme suomalaisen Joulutarinan vasta tänä vuonna. Elokuva oli hyvin tehty, tunnelmallinen ja koskettava. Ainoa miinus tulee erään laulajan roolisuorituksesta...

-------Painajainen ennen joulua on ehdoton suosikkini joululeffoista. Sain sen lahjaksi viitisen vuotta sitten ja joka kerta elokuvan näkeminen saa ihastelemaan animaatioiden liikkeitä ja erinomaisia musiikkeja. Tim Burtonin Liisa Ihmemaassa elokuvaa odotellessa...

------Mutta mitä tapahtui joulupukille on myös klassikko. Muistan päässeeni katsomaan tätä Helsingin Itäkeskuksen teatteriin, kun isäni teki lehteen juttua joulupukista. Katsoin elokuvan uudestaan vuosi sitten ja yhä se jaksoi naurattaa.

------

Yksi nähty elokuva tulee vielä mieleen: This Christmas, jonka traileri löytyy täältä. Katsoimme tämän vuosi sitten ja ainakin minä taisin tästä tykätä. Perinteinen draama ja paljon kliseitä, mutta kyllä tästä jouluinen fiilis välittyi.

-----

Ai niin, elokuvissa pyörii tällä hetkellä vielä yksi joululeffa:Saiturin joulua emme ole vielä käyneet katsomassa, mutta anoppi perheineen tätä kyllä kehui. Tarinana tämä on mielestäni melko kulutettu, mutta uskoisin, että leffan tekijät ovat saaneet mukaan paljon uuttakin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti