sunnuntai 6. joulukuuta 2009

6. luukku - itsenäisyyspäivä

Kuudennen luukun avaaminen jäi kiireiden vuoksi myöhään iltaan, mutta linnan juhlat oli pakko katsoa ensin :)

Pikkujoulut meni kivoissa merkeissä ja ruoka maittoi kaikille. Vieraita oli 35 ja ensin olikin hieman ahdasta. Hoidin tapahtumaan koristeet ja ruuan, sekä huolehdin että kaikki sujui hyvin.

Tässä illan menu:

Sillikaviaaria
Kerma-anjovissilakat
Savukalaa salaattipedillä, munalohkoja
Punajuuri-porkkanatimbaali, rosollikastiketta
Omena-sellerisalaatti, ananasta, pähkinää
7-sortin vihersalaatti fetajuustolla
Marinoitua punajuurta ja omenaa, vuohenjuustomoussea

Kalkkunaa kirsikkakastikkeella
Joulukinkkua
Lanttulaatikkoa
Imellytetty perunalaatikko
Porkkanapaistos
Keitetyt perunat

Kotikaljaa
Joululimppua, voita ja oliivitahnaa

Puolukka-marenkirahka


Täytyy sanoa, että kalkkuna kirsikkakastikkeella, vuohenjuustomousse ja punajuuri-porkkana timbaali olivat loistavia! Voisi kehitellä jouluaatoksikin pöytään jotain tällaista. Ruuat olivat pitopalvelun tekemiä.

Mutta, sitten itsenäisyyspäivään. Tänään käytiin miehen kotona syömässä ja käytiin hautausmaalla viemässä kynttilä miehen tuffan (porilainen sana isoisälle) haudalle. Tästä ajateltiinkin tehdä uusi perinne. Hautausmaalla oli tosi tunnelmallista kun kynttilöitä oli sytytetty monille haudoille. Kävimme muuten päivällä myös ortodoksisen kirkon joulumyyjäisissä ja ostin sieltä hapankaalia, nam! Uutena tapana otimme myös käyttöön anopin kirpputorikuormasta pelastetun Suomen lipun, joka linnan juhlien ajan liehui kynttilän vieressä.

Itsenäisyyspäivän illan vietimme linnan juhlien parissa. Ihmeteltiin asuja ja mietittiin kuka kukin on. Mitenkään erikoisia asuja ei mielestäni tänä vuonna nähty, ei aivan upeita eikä ihan hirveitäkään. Paras pala oli juhlaväki tanssimassa hittibiisin tahtiin ohjelman lopussa :) Linnan juhlien katsominen on ollut omassakin kodissani aina tapana ja niitä ei muistaakseni ole koskaan missattu.

Ai niin, myyjäiset olivat melkoinen floppi. Vain muutamat ihmiset kävivät ja harvemmat ostivat jotain. Yhdistyksen kissaheijastimet tekivät kuitenkin kauppansa pikkujouluissa ja kalentereitakin meni muutama. Pohdiskeltiin myös pitäisikö vielä ennen joulua mennä johonkin isompaan markettiin käytävälle myymään tuotteita. Täytyy selvitellä asiaa huomenna... Nyt täytyy mennä unten maille! Uni on jäänyt aika vähälle viikonloppuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti