lauantai 19. joulukuuta 2009

1. lisäluukku - lahjavinkkejä

Tässäpä sitten ensimmäinen lisäluukku (näitä tulee varmaankin lisää joulun jälkeen, kun kirjoitettavaa riittää :)

Mieleen on tullut muutamia hyväksi todettuja lahjavinkkejä:

1. Sukat, pipo, lapaset...
Ei ole villasukkia voittaneita. Omat sukat ovat jatkuvassa käytössä näin talvisin. Crocsitkaan eivät tarvitse lämpövuorta, kun pistää villasukat jalkaan. Käyttämäni sukkien ohje löytyy täältä. Kudoin ensimmäiset sukkani vasta tänä syksynä, sillä aiemmin kantapään tekeminen on tuottanut päänvaivaa ja olen jättänyt sukat vaan kutomatta. Vähän kun miettii ja on kärsivällinen saa varmasti onnistuneet sukat. Lahjaksi kelpaa myös varmasti pipo! Helppo ja nopea ohje taas täältä. Hyvä lahjavinkki on myös hankkia bambuiset kutimet kudontaa harrastavalle. Bambusta valmistetut puikot ovat todella kevyet ja silmukat pysyvät takuulla puikolla.


Tässä serkun tytölle syksymmällä kudotut sukat 

2. Leffaliput
Finnkinon sarjalippu taitaa tänä vuonna maksaa 32 euroa ja sillä saa 4 lippua. Liisa Ihmemaassa tulisi ainakin takuulla katsottua jos lippuja saisi...

3. Dominion lautapeli
Tämä peli ostettiin jo pari kuukautta sitten omaan käyttöön ja pelattua onkin tullut paljon. Vaikka Dominion onkin periaatteessa korttipeli on se monipuolinen ja jännittäväkin. Yksittäiset pelit ovat taktiikat opittuaan melko nopeita ja tällöin ehtii ottamaan useamman matsin. Suosittelen myös muita Vuoden peli voittajia.

4. Sähköhammasharja
Olen aiemmin pitänyt sähköhammasharjaa turhakkeena, mutta kun vanhempani ostivat meille kyseisen härvelin pari vuotta sitten en vaihtaisi enää mistään hinnasta vanhaan takaisin. Tehokkuus on ihan eri luokkaa ja tuloksen huomaa.

5. Leipäkone
Tässä myös ainakin meillä kovassa käytössä ollut kodinkone. Hankimme leipäkoneen elokuussa ja tämän jälkeen leipää on tullut kaupasta otettua vain kerran. Ison tilanhan härveli vie pöydällä, mutta ainakin silloin muistaa että kyseinen kone kotoa löytyy.

6. Digitaalinen keittiövaaka
Varsinkin leipovalle käytännöllinen lahja. Itse en taitaisi tulla enää toimeen ilman ja muualla kakkuja tehdessä tulee ikävä vaakaa. Tällä saa mitattua tarkasti nesteet, voit ja jauhot. Leipäkoneen kanssa yhdistettynä pakollinen setti. Kannattaa hankkia vaaka joka mittaa 5 kg asti. (Toimii myös kissojen punnitsemisessa :)

7. Ruokakori
Ruuanlaittoa harrastaville (ja miksei muillekin) herkkukori on varmasti hyvä lahja. Itse voisin esimerkiksi ottaa vastaan korin, joka on täytetty meksikolaiseen ruokaan tarvittavilla raaka-aineilla. Säilymisajat kannattaa herkkukoria kootessa tietysti muistaa. Peruskori taas voisi sisältää esim. kahvia, teetä, pähkinöitä, parempaa sinappia, suolaisia ja makeita keksejä, suklaata, kynttilän ja serviettejä. On myös hauskaa, jos tietää tutustaan jotain erikoista ja ostaa esim. lapsuuden herkkuja koriin mukaan.

8. Digitaalinen ajastin
Myöskin pakollinen keittiön laite. Enää ei tarvitse miettiä montako minuuttia ruoka on ollut uunissa tai makaroni kattilassa.

9. Suklaa
Joulusuklaat tuntuvat olevan nykyään ihan aliarvostettuja. Peruskonvehdit alkavat kyllä tulla jo nyt korvista ulos, mutta Fazerin Nordic Gourmet konvehtirasian voisin ahmia milloin vain.Täydentelen listaa jos jotain muuta tulee vielä mieleen! Joulusiivous huomista sukulaisten vierailua ajatellen on jo melkein tehty. Lattiat pesty, matot tampattu ja roskia viety ennätysmäärä ulos kämpästä. Huomenna sitten leipomista ja keittiön siivouksen viimeistely.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti