perjantai 25. joulukuuta 2009

24. luukku - täydellinen joulu

Jouluaatto ja joulupäivä ovat nyt takana ja fiilikset ovat ihanat. Perheiden kanssa tuli vietettyä aikaa, syötiin hyvää ruokaa ja lahjatkin ylittivät kaikki odotukset. Aattoaamu alkoi riisipuurolla ja juustosarvilla. Sen jälkeen alettiin valmistamaan ruokia, laitettiin loputkin koristeet paikoilleen, katsottiin Pekka Töpöhäntä animaatio ja odoteltiin isovanhempia saapuviksi Tampereelta. Neljältä käytiin mieheni kanssa seuraamassa ortodoksisen kirkon jumalanpalvelusta ja siellä kyllä kaikki kiireet unohtuivat. Kynttilöin valaistu kirkko ja kaunis kuorolaulu virittävätkin hyvin aaton tunnelmaan. Kirkon jälkeen suuntasimme molemmat koteihimme jouluruualle.


Alkuruuat ja lämpimät ruuat

Meillä perinteisesti laulettiin Enkeli taivaan ennen ruokailua. Ruuat olivat myös hyvin perinteiset: sillejä, lohta, makaroni-majoneesi-salaattia, rosollia, saaristolaislimppua, lanttu-, porkkana- ja perunalaatikkoa, kinkkua, kalkkunaa ja hirveä. Uutena tuttavuutena tein pöytään vuohenjuusto-punajuuri-salaattia, sopii vaikkapa uudenvuoden pöytään.


Noin 3 punajuurta keitettynä
rucolaa, salaatti mix siemeniä, vuohenjuustoa
Kastike: ½ dl smetanaa + 1 valkosipulinkynsi

 

Ruokailun jälkeen jaettiin lahjat. Siskoilleni olin kutonut pipon ja villasukat, äitini sai kissa-aiheisen yöpaidan, isälleni oli Arvo Pärtin cd, anoppi sai neuletakin ja anopin äiti herkkukorin sekä miehen pikkuveli taskulampun. Lisäksi oli myös muita pienempiä lahjoja. Omista lahjoista sen verran, että jokainen lahja oli toivottu ja yllätyksiäkin löytyi. Mieheni oli esimerkiksi ylittänyt sopimamme budjetin reilusti ja oli ostanut minulle huimat neljä lahjaa! Mp3-soitin, lahjakortti ravintolaan, taskulamppu ja mahtava herkkukori, jossa oli mm. Batteryä, Citymarketin amerikkaosaston tuotteita ja karkkia. Anopilta saatu neuletakki on jo kovassa käytössä ja vanhempien antama imuri täytyy testata heti huomenna :) Miehen äiti ja hänen äitinsä antoivat myös rahaa, jolle löytyy varmasti käyttöä alennusmyynneissä :) Vanhempani olivat ostaneet myös paljon muuta tarpeellista sekä suuren kissataulun, jota olin aiemmin ihastellut kehystämössä. Kirjojakin tuli pari, Doris Lessingin Kissoista ja Harlan Cobenin Kadonneet. Kasabian nimisen bändin levy täytyy myös ottaa kuunteluun pikimmiten. Isovanhemmiltani saimme hotellilahjakortin, joka käytetään Helsingin reissun yhteydessä helmikuussa.



Lahjojen jälkeen mieheni tuli käymään kahvilla ja lähdimme sitten anoppilaan juustopöydän ja Buzz-tietovisan pariin. Anoppi tarjoili myös erittäin hyvää kermalikööriä, jota voisi ehkä ostaa kotiinkin joskus. Kolmen aikaan sitten nukahdin omaan sänkyyn.

Tänään mieheni kävi isänsä ja hänen perheensä luona jouluaterialla ja minä söin omien vanhempieni luona. Aterioiden jälkeen anopin luona oli kahvitarjoilu vanhemmilleni ja isovanhemmilleni. Isovanhemmat lähtivätkin sen jälkeen junalla Tampereelle.



Huomenna Tapaninpäivänä lähdemme pulkkailemaan Yyteriin miehen pikkuveljen ja hänen kaverinsa kanssa. Toivottavasti ei ihan kauheaa lumimyräkkää ole tulossa, sillä toiveena olisi kirpakka pakkanen ja kaunis auringonpaiste... 

ISO sydän ja kiitos kaikille lukijoille, kommentoijille ja muutoin meidän joulussa mukana olleille! Ehkä ensi vuonna laitetaan blogi uusiksi pystyyn :)



4 kommenttia:

  1. Blogiasi oli mukava seurata :)

    VastaaPoista
  2. Löytyipäs mukava blogi mitä seurailla taas lähempänä joulua =) lisäsin teidät myös omaan joulublogiini, tervetuloa vastavierailulle!

    VastaaPoista
  3. Ja taas se joulu on tulossa ... hyvää joulua kaikille!!!

    VastaaPoista